Drie supplementen die elke sporter zou moeten nemen

supplementen

Als je een sporter bent, is de kans groot dat je altijd op zoek bent naar een voorsprong op de concurrentie. Of je nu harder, slimmer of langer traint, je bent altijd op zoek naar een manier om je prestaties te verbeteren. Een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien is voeding. Wat je in je lichaam stopt, heeft een directe invloed op hoe goed het presteert. Dat is waar supplementen om de hoek komen kijken. Supplementen voorzien je lichaam van de voedingsstoffen die het nodig heeft om optimaal te presteren. Dit zijn volgens mij drie supplementen die elke sporter zou moeten nemen.

supplementen sporterCreatine

Creatine is een stof die van nature door het lichaam wordt aangemaakt. Het zit in rood vlees en vis en helpt energie te produceren in de spieren. Suppletie met creatine blijkt de spiermassa, kracht en macht te vergroten. Ook is aangetoond dat het de trainingsprestaties en het herstel verbetert.

Creatine werkt door energie te leveren aan de spieren. Wanneer de spieren samentrekken, hebben ze daarvoor energie nodig. Deze energie is afkomstig van een molecuul genaamd ATP (adenosinetrifosfaat). ATP wordt opgeslagen in de spieren en gebruikt wanneer het nodig is. Creatine helpt de hoeveelheid ATP die beschikbaar is voor de spieren te verhogen. Dit betekent dat de spieren vaker en met meer kracht kunnen samentrekken. Het is echter belangrijk op te merken dat creatine alleen mensen helpt die al lichamelijk actief zijn. Het maakt van iemand die niet sport geen atleet of bodybuilder. Het is eigenlijk een pre-workout supplement, en dat hoort dus bij een workout, en staat daar dus nooit los van.

eiwitpoeder sporters supplementEiwitpoeder

Eiwit is essentieel voor spiergroei en herstel. De meeste mensen krijgen voldoende eiwitten binnen via hun voeding, maar sporters hebben meer nodig omdat ze hun spieren voortdurend afbreken tijdens de training. Er zijn een paar belangrijke voordelen die eiwitpoeder aantrekkelijk maken voor sporters. Ten eerste is eiwitpoeder een geconcentreerde bron van eiwitten. Dit betekent dat je veel eiwitten binnenkrijgt zonder veel te hoeven eten. Ten tweede is eiwitpoeder gemakkelijk te verteren. Dit is belangrijk omdat het betekent dat je lichaam het eiwit snel kan opnemen en gebruiken. Ten slotte is eiwitpoeder veelzijdig. Je kunt het mengen met water of melk, toevoegen aan smoothies of havermout, of er zelfs mee bakken.

Hoewel er een aantal duidelijke voordelen zitten aan het innemen van eiwitpoeder, zijn er ook een aantal nadelen. Ten eerste is eiwitpoeder duur. Als je het regelmatig neemt, kan het snel oplopen. Ten tweede is eiwitpoeder geen complete voedingsbron. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je andere voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen uit andere bronnen haalt.

Beta-Alanine

Beta-alanine is een aminozuur dat helpt om vermoeidheid tijdens het sporten uit te stellen. Het doet dit door het niveau van carnosine in de spieren te verhogen, dat fungeert als buffer tegen de opbouw van melkzuur. Het is aangetoond dat supplementen met beta-alanine de trainingsprestaties en het spieruithoudingsvermogen verbeteren. Als u op zoek bent naar een supplement dat u helpt zware trainingen door te komen, dan is beta-alanine een goede optie.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende supplementen op de markt. Het kan overweldigend zijn om te beslissen welke voor jou geschikt zijn. Maar als je een sporter bent, zijn er drie supplementen die bovenaan je lijst moeten staan: creatine, eiwitpoeder en beta-alanine. Deze drie supplementen helpen je harder en langer te trainen en sneller te herstellen, zodat je optimaal kunt presteren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.